För många blir det nog en sommar på hemmaplan i år. Här har vi samlat 10 tips på hemester-aktiviteter!

1. Skapa ett hemmaprojekt

Med mer tid hemma skapas kanske både tid och lust att ta tag i det där projektet som har legat på hyllan ett tag. Oavsett om det handlar om att bygga till altanen eller dra igång en hemmaodling i växthus kan det vara roligt att skapa någonting som man kan ha glädje av om man semestrar på hemmaplan. Om det visar sig att du har tagit dig vatten över huvudet med ditt projekt finns det såklart också möjlighet att ta hjälp av en expert – på Hantverkare.se kan du snabbt hitta rätt person för jobbet.

2. Utforska din egen stad

Ofta finns det mer att se nära hemmet än vad man tror. Ett tips är att testa att vara turist i din egen stad, kanske finns det någon härlig park? Ett museum du inte trodde att du saknat att gå på? Eller en restaurang där du kan bli bortskämd en stund? Gör helt enkelt det du hade gjort som turist i ett annat land – fast hemma!

3. Hyr en husbil

Om du vill resa inom Sverige kan det vara en idé att testa campinglivet. Genom att hyra en husbil kan du enkelt justera hur nära (eller långt ifrån) civilisationen du vill befinna dig. Med en husbil kan du smidigt resa genom landet, och behöver inte oroa dig för varken hotellbokningar eller folksamlingar.

4. Bli grillexpert

Inget säger väl sommar som grillning, och kanske är det just i år som du har tid att finslipa på dina grillkunskaper? På Test.se kan du hitta testvinnande grillar, och får på så vis goda möjligheter att lyckas med grillningen.

5. Ta dig ut i naturen!

Passa på att ge dig ut i naturen. Kanske vill du satsa på en långvandring och spendera en natt i tält, eller bara ta en långsam promenad och plocka lite bär? Oavsett gör det oss alltid gott att komma ut i naturen.

6. Testa geocaching

Vi fortsätter på utforskningsspåret! Geocaching dök upp som aktivitet för ett antal år sedan, och kan beskrivas som en slags skattjakt med hjälp av en GPS-enhet. Med din smartphone kan du leta efter så kallade ”cacher”, och logga vilka och hur många du har hittat. Ett bra sätt att komma ut i naturen, som innebär lite mer aktivering för dig som är för rastlös för att bara promenera.

7. Besök semesterpärlor i Sverige

Man behöver inte lämna landet för att hitta unika och intressanta platser att besöka. Genom att ta en guidad tur i en stad du inte besökt innan, eller hänga på en väl vald strand, har du semesterkänslan som i en liten ask.

8. Röj!

Kanske inte den roligaste aktiviteten, men hur skönt är det inte när det är klart? Städa ur förrådet, töm på vinden eller skänk prylar som du inte använder längre – och belöna dig med en kall glass i solen när du är klar.

9. Åk på utflykt

Framför allt för dig som har barn kan det ibland behövas lite extra aktiviteter. Ett tips kan vara att packa en matsäck och bege sig till något bra utflyktsmål, som kanske en 4H-gård eller en stadspark.

10. Ta det lugnt!

Ja, det är faktiskt helt okej att passa på att vila upp sig på semestern. Ta en längre sovmorgon, skippa kraven och njut av att du har lite färre måsten än vanligt.